dimarts, 7 de maig del 2013

Xerrac

HAND SAW (anglès)

SERRUCHO 
 (castellà)
______________________________________________________


FAMILIA D'EINES:

De tall.

MATERIAL TREBALLAT:
Fusta
-Plàstic

FUNCIÓ: 
S'utilitza per tallar troços de fusta facilment.

CARACTERISTÍQUES: 
El xerrac comú és especialment apropiat per tallar peces grans amb poc esforç. 


ELECCIÓ:
-Depèn del material que cal tallar.



Material
Gruix de les dents
Dents/cm
Dents/polzada
Metalls tous
Gran gruix
6 a 9
14 a 22
Metalls durs
Poc gruix
9 a 13
22 a 31

NORMÉS D'ÚS:
Tècniques bàsiques per serrar a mà. 
    - Posició correcta de l’operari

    - Cal mantenir l’angle correcte a l’inici del tall
    - Sempre cal serrar en el mateix sentit 
    - Cal empènyer en el sentit de tall.
    - És convenient utilitzar tota la longitud de la fulla. 
    - La velocitat ha de ser constant i no massa ràpida (40 a 60 curses per minut).

NORMÉS DE SEGURATAT:

- No es pot agafar la serra amb les mans greixoses. 
- No s’ha de forçar excessivament la serra i cal evitar moviments bruscos durant el serrat. 
- El material que s’ha de serrar ha d’estar subjectat per evitar moviments i vibracions. 
- De la mateixa manera que amb les altres eines, però especialment pel fet de ser una eina de tall implica que no s’hi pot jugar. 
- Cal tenir cura dels possibles talls a les mans o en altres parts del cos.







El xerrac de punta serveix per tallar
corbes d'una certa mida en peces grans.











El xerrac de beina permet realitzar
talls de precisió, especialment en
llistons i peces de poca amplada.








El xerrac de xapa s'utilitza per
tallar contraplacats.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada