dimarts, 7 de maig del 2013

Serra de Marqueteria


COPING SAW (anglès)

SIERRA DE MARQUETERÍA (castellà)

______________________________________________________


FAMILIA D'EINES:

De tall.

MATERIAL TREBALLAT:
Fusta.

FUNCIÓ: 
S'utilitza per tallar trossos de material amb poc gruix dels quals es desprenen serradures. Es ideal per tallar línies corbes tant interiors com exteriors.

CARACTERISTÍQUES: 

La serra de marqueteria permet vogir, és a dir, resseguir contorns irregulars.

ELECCIÓ:

S'elegeix per la llargada dels pèls de la serra i per la profunditat del arc.



NORMÉS D'ÚS:

Tècniques bàsiques per serrar a mà. 
    - Posició correcta de l’operari

    - Cal mantenir l’angle correcte a l’inici del tall
    - Sempre cal serrar en el mateix sentit 
    - Cal empènyer en el sentit de tall.
    - És convenient utilitzar tota la longitud de la fulla. 
    - La velocitat ha de ser constant i no massa ràpida (40 a 60 curses per minut).

NORMÉS DE SEGURATAT:

- No es pot agafar la serra amb les mans greixoses. 
- No s’ha de forçar excessivament la serra i cal evitar moviments bruscos durant el serrat. 
- El material que s’ha de serrar ha d’estar subjectat per evitar moviments i vibracions. 
- De la mateixa manera que amb les altres eines, però especialment pel fet de ser una eina de tall implica que no s’hi pot jugar. 
- Cal tenir cura dels possibles talls a les mans o en altres parts del cos.


1 comentari: